Baschetbalişti zălăuani, pe podium la „Cupa Florilor” de la Floreşti

Sala de Sport „Cetatea Fetei” din Floreşti a fost gazda ediţiei a VI-a a „Cupei Florilor” la baschet, turneu desfăşurat atât la feminin, cât şi la masculin, în perioada 11 – 12 mai. La feminin, competiţia s-a organizat la categoria 12 – 14 ani, iar la masculin au fost patru categorii: 6 – 8 ani, 9 – 10 ani, 12 – 13 ani şi 13 – 14 ani.

La categoria 13 – 14 ani au fost prezente şase echipe, printre care şi BC2B Sports Zalău, condusă de pe margine de Bucsi Krisztian. S-au alcătuit două grupe a câte trei echipe, iar în faza grupelor, baschetbaliştii zălăuani au înregistrat o victorie şi un eşec. În primul meci, cel cu Be Sport Floreşti (albastru), zălăuanii au cedat cu 33 – 54. A urmat un alt duel dificil, cu formaţia Together Târgu Mureş, însă zălăuanii s-au mobilizat foarte bine şi s-au impus în overtime (prelungiri) cu 37 – 32. În urma rezultatelor din grupă, BC2B Sports Zalău a jucat finala mică, impunându-se fără mari emoţii, cu 46 – 25 în faţa celor de la Be Sport Floreşti (galben), rezultat în urma căruia s-au clasat pe locul trei la general.

„Rezultatul acesta este mult peste ce am sperat la începutul turneului, mai ales după cum a decurs primul meci. Din rotația de șapte jucători am rămas la un moment dat cu doar patru băieți sănătoși, iar unul a jucat cu probleme medicale, ca să putem alinia cinci pe teren. Sunt foarte mândru de ei, pentru modul în care s-au dăruit și pentru atitudinea pe care au arătat-o după înfrângerea severă de la început. Faptul că am jucat singurul meci cu overtime din tot turneul (n.r. jocul cu Together Târgu Mureş) și ne-a aplaudat o sală întreagă, consider că spune multe. E meritul băieților și sper ca aceste reușite să unească mai tare echipa și să creștem de la meci la meci, pentru că există mult potențial în această generație”, a declarat antrenorul Bucsi Krisztian.

La finalul competiţiei, Alexandru Morar şi  Ştefan Csutak au fost aleşi în echipa ideală a turneului.

Echipa zălăuană a fost compusă din: Alexandru Pop, Mihai Temeş, Ştefan Soroiu, Alexandru Morar, Darius Matei, Ştefan Csutak şi Cristian Abran.

 

One Thought to “Baschetbalişti zălăuani, pe podium la „Cupa Florilor” de la Floreşti”

  1. Dora Livia

    Felicitari echipei, jucatorilor si tie Morar Alexandru Bogdan si mult SUCCES in viitor!
    Felicitari antrenorului !

Leave a Comment